Waarom een gastvrije beveiliger van cruciaal belang is

 

In de wereld van beveiliging is het essentieel dat elke beveiliger zich op verzoek kan identificeren. Dit houdt in dat beveiligers verplicht zijn om legitimatie te tonen wanneer dit redelijk wordt gevraagd. Voor dit doel worden speciale legitimatiebewijzen voor beveiligers verstrekt, meestal bekend als beveiligingspassen. Deze passen worden uitgegeven door de afdeling Korpscheftaken van de politie.

 

Er bestaan verschillende beveiligingspassen, onderscheiden door hun kleur. Elke kleur staat voor een specifieke categorie werkzaamheden die de pashouder mag uitvoeren. Op de pas staan een foto, volledige naam, telefoonnummer, geboortedatum en het vergunningsnummer van de houder. We bieden een overzicht van de diverse beveiligingspassen en de bijbehorende taken en bevoegdheden.

 

De groene beveiligingspas is bedoeld voor beveiligers in opleiding. Deze pas is maximaal 12 maanden geldig en stelt nieuwe beveiligers in staat om stage te lopen ter voorbereiding op de praktijk.

 

De blauwe beveiligingspas is bestemd voor beveiligers met een afgeronde opleiding tot horecaportier of evenementenbeveiliger. Met deze pas zijn zij gespecialiseerd in specifieke beveiligingstaken.

 

De grijze beveiligingspas staat voor algemene particuliere beveiligingswerkzaamheden. Beveiligers met een grijze pas kunnen uiteenlopende taken uitvoeren, zoals het beveiligen van gebouwen, eigendommen, evenementen en sportwedstrijden.

 

De oranje beveiligingspas is bedoeld voor voetbalstewards die in het betaalde- en amateurvoetbal werken. Zij zorgen voor de veiligheid rondom voetbalwedstrijden.

 

De gele beveiligingspas is exclusief voor particuliere rechercheurs. Deze pas stelt hen in staat om bedrijven en personen te onderzoeken volgens strikte wet- en regelgeving.

 

Heb je vragen over beveiligingspassen of beveiliging in het algemeen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen.

Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?
Beste, hoe kan ik je van dienst zijn?